May 1, 2014

Pesta Buku di PWTC Part II - I met Fatin Liyana !

Alhamdulillah. Dapat juga pergi ke Pesta Buku Antarabangsa (PBA), PWTC tahun ini. Untuk pengetahuan korang, Pesta ini diadakan setiap tahun. Last year pon aku ada  pergi jugak (BACA SINI).. Btw, plan memang nak pergi. Memang rasa tak lengkap lah kalau tak dapat pergi. Dengan ada baucer buku lagi.. Ekekeke.. -.-'

Btw, tarikh PBA ini lama jugak taw :

24/4 - 4/5/12

Tengok banner lah lagi korang excited ^.^


Lama kan? So, bagi korang yang tak ada plan nak pergi mana antara tarikh sekian-sekian itu, mohonlah pergi. Best sangat. segala jenis buku ada tahu! Boleh gilaaaa! Aku dah pergi sabtu lepas, sukanya! Memang plan dah ngan coursemate aku, nak pergi, memanfaatkan baucer buku yang ada. Last year, aku pergi buku karangkraf. Kali ini pon. Siap ter'langgan' majalah kesukaan aku. Hihihihi.. 


Pastu yang paling best, dara.com ada buat slot dengan blogger terkenal, Fatin Liyana. Okeyy! Dah alang-alang kan.. I ollsss suka. Gigih tunggu FL! datang. Pastu gigihlah berdiri dengan ramai adik2 yang aku rasa peminat setia Fatin Liyana nii.. 






Aku memang dah tahu, pasal tengok ig FL dia cakap nak datang hari sabtu tu. Dah alang-alang kan. Aku pon memang nak jumpa dia. Sebab respect ! Now, she is doctor already!

Aku siap tanyaa soalan kat dia. Dah la soalan ngek sikit dari aku. Boleh tanya FL dah berpunya ke belom? Haha. Itu je yang terlintas di fikiran aku. Dia sangatlah humble dan kelakar. And jawapan dia untuk aku (tunjuk jari dia yang masih tak mempunyai cincin). Tu pon, setelah dia tanya aku balik, perlu ke aku jawap soalan dia tu. Then aku cakap bagi je la hint. Hehehehehehe... 

Nampak tak terujanya aku. Keh keh keh.. Banyak jugak soalan dari remaja-remaji yang lain. Ku kira, semua peminat FL! Siapa tak respect dia.. Dr. muda okay! Plus, diantara ikon terkini gaya muslimah. Simple but too sweet hokkay! 


Yang paling terkesan ada seorang student tanya tips belajar. How to manage time? and something like that. (Aku pon ingat2 lupa). Dia (Fatin Liyana) cakap, dia pernah guna stopwatch untuk tengok dia belajar berapa lama. Then, bila nak start belajar, laptop gulung2 dengan comforter. Ouch! How disiplin. Kannn? So, bila nak berblog dia akan pilih weekend or hari cuti. Taknak ganggu masa belajar dia. 



How can't people don't respect her ? Seriously, dulu, masa nama FL meniti di bibir rakan2 aku, aku terlintas di fikiran. (Cantik sangat ke dia, famous sangat ker?) Huh. lepastu, aku cuba meng 'explore' blog dia. Dari dia belajar di Indonesia, sehinggalah sekarang. Aku akan menunggu update di entry dia. Aku suka dia. Beauty with brain. Best kan, Dr. di usia muda. 25 tahun. Sangat muda untuk bergelar Dr. Thumbs up, FL! (y). 






last but not least, dapat selfie. Tu yang penting :')





Kali ini. lama aku pergi. 5 jam dalam dewan2 PWTC tuhhh. Dah la, salah memakai kasutt! Wuaaa.. Nangis tak berlagu lah.. Lenguh punya pasal. Nak bergaya, tapi tak kena tempat. Hahahaha.. Padan muka, sampai dua hari, kaki sakit akibat cengkaman dari boots.. =P


Hah.. Kitorang bergambar dengan buku2 yang kawan kitorang penulisnya.. Aww.. Excited sekejap



Ni laahh.. Tujuan aku ke PBAKL.. Beli buku untuk anak2 menakan aku (anak buah) :)





FL menunggu K.Ida menanyakan soalan2 cepumas cepuperak.. Thehehehe..

2 comments:

  1. Thanks dear! Kite seronok baca entry awk hehe timekasih sebab sudi tny soalan cepucemas..cemaih guh nak jawab hahaa. Thanks alot!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah! Most wc paten! 10s jgak sebab give a lot of tips! Sorry eyk soalan tu just glimpse in my mind.. Ekeke.. Jemah sgt plak bila tnya privasi awak.. Ahaha.. Btw, buat lg kemunculan depan umum ok ;-)

      Delete