Aug 6, 2014

Nuffnang Premier Screening : Into The Storm

Hello everybadeh!

Semua sihat? Mood raya lagi ker? Ni kita nak bagitaw semalam (5/8) kita dijemput oleh advertiser blog : Nuffnang. *Excited yer u ollss.. First time i olls secara rasmi dapat join.. Caranya mudah je, korang gi follow instagram : nuffnang then kat situ korang dapat taw updates..


Tq Nuffnang for the pair of tickets ^_^



While waiting for the movie, bergambar dulu ^_^







Now, back with the title. Cerita ni aku bagi 5 stars. Best sangaattt. Masa mula-mula tengok tajuk cerita ni, eh! Into The Storm? Tak pernah dengar ponnnn.. (Pasal aku bukan jenis layan English movie sangattt)

Tapi aku taw, selalu English movie tak mengecewakan! See.. Tak mengecewakan i ollss.. Korang tak sedar pon hampir 2 jam korang tengok citer ni... Jalan cerita yang tak bosan dan tak mungkin korang akan tertido di dalam panggung pasal efek storm yang datang ibarat real okhey.. Nasib 2D, kalau 3D, mau suma orang dalam panggung jerittttttttttttttt... =P



Citer ni sesuai bagi sesiapa yang nak explore lebih pasal storm atau bahasa melayunya puting beliung. Siapa kat sini pernah alami peting beliung secara 'live'? Aku dulu pernahh.. Tapi takdelah se extreme citer 'Into The Storm' nihhh. Dia punya storm, perhhh.. Selain pasal storm, dalam cerita ni korang bley dapat a lotss of moral value. Contoh macam hubungan rapat antara ayah, Gary(Richard Armitage) dan anak, Donny (Max Deacon) dan Trey (Nathan Kress). Pastu pasal pekerja yang ada lulusan degree dalam bidang puting beliung ni pon, best! Watak Allison (Sarah Wayne Callies) tuhhh.. Ye lahh.. Bayangkan korang fresh graduate, pastu dapat task yang bukannya mudah! Dengan terpaksa tinggalkan anak yang masih kecik kat umahhhh.. Pastu, tak pasal je dapat caci maki dengan bos kalau bagi info salah atau kurang tepat! ^..^

Kat situ boleh tengok bos dia yang overextreme pasal 'storm' ni. Dah kerja diorang memang carik puting beliung. So that, disamping diorang jalankan kerja diorang, diorang jugak boleh bagitaw orang awam apa yang berlaku sebenarnya..


Jangan lupa, esok / lusa dah boleh pi book ticket ! Kat Malaysia esok (7/8) dah start boleh tengok kan? :)

Paling best dalam cerita ini, part Donny dan adiknya,  rakam siapa anda pada 25 tahun akan datang.. Wohhooo.. Terfikir tak korang nak buat macamtu... ^.^

Tetapi sebelum kejadian storm yang mengerikan, rakaman /video yang diambil siapa anda pada 25 tahun akan datang, BERBEZA jawapannya dengan selepas kejadian storm yang hebat yang menghancurkan seluruh kawasan tempat tinggal mereka, sekolah, kawasan perindustrian dan lain - lain lagi.

Faham tak? lullss.. Tak faham? Pi lah tengok.. Nanti korang faham apa aku bebel2 dan excited pasal cerita ni.. ^.^



Last but not least, tahniah Pakcik Steven Quale yang mengarahkan citer super duper best nihhhhhh :D

**Sesuka hati aku panggil director ni 'Pakcik'.. Ekekekekeke.. Just joke..

 Lollss >..< 

Don't forget to watch this awesome movie! This is one of the favourite movie yaaa.. =)




 

Again, Tq Nuffnang.. Yeahh.. I will never stop write up.. Love blogging =D

2 comments:

  1. Lama betul akak Jm x singgah sini byk entry yg kena cover nih :-)
    Bila baca revew dari achik ni buat akak Jm nk pegi tgklah tp yg pasti ri tu akak pegi tgk mat tudung mmg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Akak? Tu la.. Ramai review mat tudung, tengok pon macam kelakar.. Nanti kena tengoklah.. Hehe..

      Aah.. Best Into The Storm ni, banyak scene yg unexpected.. And bnyk pgjaran jgak, cth mcm appreciate the daily lives, sbb kita tak bley jamin kita boleh hidup esok dan esok dan seterusnya.. :-)

      Delete