Jun 14, 2013

One step closer

Rasanya lagi dekat nak habis exam, lagi banyak tekanan yang datang. So much. Lagi banyak nak touching. A lots okay >..< 
Btw, semua ini boleh dikawal, boleh dicegah. Umpamanya kalau korang stres selalu apa yang korang buat? Cer citer cer citer. Aku? Kalau aku stres banyak perkara yang akan dilakukan. Ianya boleh terjadi dengan pelbagai cara. Tetapi terapi yang paling indah dan paling tenang lebih banyak melakukan amal ibadat. Misalnya, banyakkan membaca quran. berselawat, dan beristighfar. Kalau sebelum ini baca quran setiap maghrib je, tambah pulak selepas subuh. Istighfar banyak-banyak. Rasa cam 'nates' datang je, cepat-cepat istighfar tau. Takpun carik ini. Kalau dulu sebelum ini asyik nak baling benda je ke, nangis je ke, apa kata tukar? Siapakah yang buat semua ini? Ngeh ngeh. Kasik tukar sikit. Kan? Seriously, you will feel very calm. Keep calm and reduce your stress :)  One step closer? What? Let I clarify it. First, one step close to Ramadan Al-Mubarak. Can't wait. Gadis2, kakak2, makcik2, dan para wanita sekalian, jangan lupa ganti puasa cepat. Dah ganti? Bagus. Oh siap buat puasa sunat.. Good. Good.
Secondly, InsyaAllah I will finish my final year student as undergraduate this month! I repeat, JUN! Awesome month, I'm feel very happy although a lots I need to endure >..< 
But i still need to finish my internship after this. Then, insyaAllah this coming October i will officially grade! :D




It is the one way you can reduce your stress.. Ngeh ngeh >.<

It is not very easy. Aku rasa macam tu la.. Banyak benda yang perlu dilalui. Suka-duka, jerit payah, dan segala kekangan, masalah dirasai betul-betul mencabar pada waktu sekarang. Tak percaya? Bila korang dah lalui perasaan final year, dan rasa tak sabar nak habiskan semua ini dengan cepat, lagi TERASA stresnya. Ngeh ngeh.


p/s: Gud luck to all my friends especially final year student! Keep Calm and Face it dengan terpaksa smoothly.







No comments:

Post a Comment