Sep 7, 2014

Punca Senggugut

Hi Wanita dan gadis diluar sana. Rasanya topik yang kita nak share kat blog ni penting ni.. Rasa ramai wanita familiar dengan topik ni.. 
Pernah tak korang semua alami Senggugut?  Rata-ratanya wanita akan alami Senggugut semasa awal haid, Tetapi bukan setiap kali haid akan rasa Senggugut.

Saja nak kongsi Artikel ni sebab bila baca, punca2 nya adalah sama yang dialami achik.. Wuwuwuuwu..

Sebab  bila tengok artikel ni menarik. Lalu bacalah sampai habis.. Rata-ratanya Punca yang dikatakan tepat sekali.


Antara faktor Senggugut adalah :
- Diet yang tidak sihat
- Persekitaran
- Dll








Tapi kita nak kongsi apa yg sama dengan artikel ni, pernah tak time period korang rasa sakit kepala, mual -mual, cirit birit, muntah ke?
Aku time period pernah lah rasa mual-mual, muntah2 tu rse jgak tp keluar muntah sikit2 je.. Sakit kepala ngan pening, keraplah rasa.. Wuwuwuwuwu..
Macammana nak atasi Erk?
Aku selalu minum air kosong/air suam banyak2.. Tu je lahh.. 
Bila tanya mak and gitaw mak, mak cakap soh makan supplemen. Huhuhuhuhu..

Ada tak tips lain yang nak kongsi?
Sekarang tengah taip entry ni pon tengah pening2.. Alahaiiii...






2 comments:

  1. dulu akak senggugut teruk tapi selepas minum bidadari 2 botol..until now dh x sakit...pastu dh x minum :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke akak.. Memang supplemen Ni banyak membantu ke akak, insyaAllah will try to find the one that suit achik B-)

      Delete