Sep 9, 2014

Where2Eat : Achik Gemilang

Anyone prawn lovers? 
Same goes with me.. Sooo, lets me show you the food that have big prawn, and of course it is very tempting.. Soooo delicious..


Btw, nak cakap pasal tempat Udang Besaq kan? Ni tempat abah ke mak yang explore! Biasalah, orang Utaqa ni memang suka makan.. Suka travel just about seeking for food. Trust me..





Sedap taaaaaaaaaaaaaaakkk ?


Ni dari sisi kedai tersebut.. Cewwaaahhh













Ni lah yang aku pesan. Sebab time ni aku lapaq nasikk.. -.-


Hah, btw nama pon achik kan? Tapi bukan kedai aku lahh.. How I wish that! B-) Dah la tempat patriotik gile, pernah menang untuk pertandingan 'kedai patriotik'.. Tak salah aku, owner kedai ni soldier masa dolu2.. Kat kedai dia ni, sementara korang nak tunggu order sampai, boleh baca artikel kat dinding2 kedai ni.. Banyak info sangat taw.. 




Dengan anak buah (anak menakan) aku..




Patriotik kan? I ollss dah kata.. Ini tempat lain dari yang lain.. :)









Search je Mee Udang Achik Gemilang gerenti jumpa nohh.. Kat gambaq dah ada details no. phone taw :)

And, yang aku taw, selama ni aku dok pi, hari2 bukak, tutup Isnin ^_^

Siapa penggemar udang, should go ok! ^__^

28 comments:

  1. Mee udang ada tak? Fuh! Dapat mee udang gedang ni bestnya! Slurrp! ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua ada kak.. Mee. kuetiau, bihun.. Nasikkkk.. Yang penting combination suma dengan udang ^_^

      Delete
  2. acikkkkk anih on balik dah belog... tapi address berubah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke anihhh... Ok! Nanti acik pi terjah.. Sorry anihhh tak sempat jmpe sblom fly.. Dok elok2 kat sane..

      Delete
  3. wow....menarik tertarik kebaboom...nak carikla...thanks for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes.. Boleh carik kat Tikam Batu! Very affordable price! :D

      Delete
  4. Assalamualaikum Achik.. Datang melawat blog sponsor dari GA Mialiana..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. Terliur tengok udang besar tu..lapo terus

    ReplyDelete
  6. singgah follow dari segmen

    http://kathyrbain.blogspot.com/2014/09/giveaway-2014-mialianacom.html

    ReplyDelete
  7. Haiii.. cakkkk..
    done follow sini no. 150,
    sudi-sudikanlah follow me back yea..
    leh kita saling kenal mengenal,
    kunjung-mengunjung selalu..
    salam kenal yea.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    kalau minat kucen leh follow blog
    teman yang lagi satu gak..
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.. Gd luck bersegmen.. InsyaAllah.. Akan bw bila ada kesempatan nanti :)

      Delete
  8. Salam kenal dari Ros :)
    singgah sini dari segmen kak Mia... done follow :)

    ReplyDelete
  9. wow beso nye udang...
    #167 follow sini :)

    ReplyDelete
  10. Salam singgah dan follow sini :)

    ReplyDelete
  11. Akak tgh diet nasi...tp bila tgok udang besaq gila tu...terus...ermmmmm...x bleh tahan wooo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe kak, diet nasik takpe,, bukan diet udang.. heee.. makan jangan tak makan.. :D

      Delete
  12. kat mana ni...cer achik bagi full address senang nak Wave :-) ishh tgk udang besor tu terus meleleh air liur den

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat tikam batu kak. akak google je mee udang achik gemilang, terus keluar kak..kat atas pon saya ada bagi details (gambar ade address tak salah :D ) Sorry for late reply.. , almost 1 year erk.. hikss.. lama tak singgah blog akak, mesti akak dah jauh travel nihh.. tahun ni saya xjln mana lagi nihh.. haihhh :')

      Delete
  13. sedapnye..oh my..nak udang nak udang...

    ReplyDelete