Apr 10, 2014

Hai IPOH !


Disebabkan budget tak lah terlalu banyak, jadi aku dan rakan-rakan dengan add hocknya dijemput, bukan main lagi dijemput, ekekekeke  ke rumah rakan kitorang! Sehari je kitorang dapat buat 3 benda yang ohsem! :')


Ini plan boleh dikatakan last minute jugak.. Mula2 aku plan nak gerak dari Bangi, last aku buat pilihan nak balik rumah mak abah dulu laahh. So, aku sorang je gerak dari rumah aku dulu yang nun jauh di utara sana. (Jauhhhh laaa sangat)  Colleagemate aku gerak dari UKM. So, bermulalah plan kitorang!

Bbq lah kite.. Moh ler... 


Yeay.. We arrive at my friend's houz. Ohsem betol rumah dia. Kitorang siap gitau dia ko tak payah susah2 nak kawen nanti, halaman rumah luas, subhanallah! Serius sangat luas. Tema garden sangat sesuaiiiii chuollsss! Tetiba, bley tak aku nak sewa umah ko Atul? Mihihihihihi.. Padahal jauh bebenor umah aku dengan umah Atul, if nak buat resepsi kat situ? Eh, kau dah kenapa? Dah fikir nak kawen -.-'


Semangat! before masuk amik gambar kenang-kenangan dulu


 Happy muka memasing, aku lah tak happy, kena ambik gambar. Lol 


Ini! Aku tak berani dan takkan naik.. Tengok pon dah ponin. Biar kawan cheq ja naek..



Ohsem! Thanks watsons, at least ada diskaun sikitttt :)




Underwater photoshoot! Oh my Xperia :D


Okay! Sebelum maghrib, yuk pulang. Kang tak pasal je.. Haha

Esoknya sebelum balik, masak soto dulu.. Kawan2 yang mengajar nih Aku meracik2 ayam saja.. Ngeh ngeh

Kalau sebelah utara aku, jarang buat soto nih.. Selalu kalau raya buat laksa, mee kuah, bihun sup. Ketupat pulut memang wajib ada! Mak aku buat ketupat jagung.. Wink wink.. Terkeluar pasal raya nih coz aku tanya coursemate aku, dari Pahang dan Johor. Diorang selalu buat soto ni haaa.. Senang ngan mudah je rupanya. Kalau raya di sebelah utara, kebanyakan buat laksa laaa.. Laksa renyah (banyak kerja) kot nak buat.. Tambah2 kalau buat ganyang ikan (Tak pakai blender). Tapi itu la lagi tradisi dan lagiiiiii mabellesssss.. 


Pasni, dengan semangat nak buat sendiri balik umah nanti! Semangatt >.<



So, baliklah yer, keje banyak menanti =P

Terus esoknya buat keja, stay di library sampai penin.

Hope, kerja siap sebelum start kelas. Sekarang masih mid term break! Ada baki beberapa hari lagi



Monolog : Kenapa lah dulu time degree tak segigih ini, study. Balik cuti midterm pon kejap2 ja. Pastu berseronok2 seharian dengan coursemate, datang balik buat kerja. Kan kalau dulu buat camni, mesti degree 4 flat ni.. kah kah kah.. 

(Sambil teringat momen2 degree  yang sudah habisssssss)
-.-'



Hah, wait! entry je hai ipoh! Tapi tak berjalan keseluruhan Ipoh pon.. Kih kih.. next time  bila dah  well plan, boleh pergi Royal Belum, abseiling, rakit, Orang Utan, gunung dan bla bla bla... zzzzzzzz..  

Ok. Komawo for reading this entry :))


2 comments:

  1. salam... =)

    wah beshnye g jenjalan..
    hangout ngn kengkawan....^_^ great memories...
    anyway yaya mai singh sni smbil folw jg..slmt bkenalan =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam :)

      Jauh perjalanan luas pengalaman.. Hehe.. Hanya achik tak pergi jauh sangat pon.. Hehe..

      Selamat Berkenalan.. Thanks.. ^_^

      Delete