Jan 24, 2013

Akele Hum Akele Tum


Awal malam yang indah. Sambil menikmati makanan kegemaranku iaitu Laksa ( of coz laksa penang), mata tidak lari dari menoton tv. Setelah ditambah lagi laksa, aku masih menonton cerita yang sama. Mula-mula, tidak terlalu serius, tengok dari bilik je, so nampak sipi-sipi. Aku ambil lappy dari billik aku ingat nak charge battery kejap. Tetiba terdengar suara kak aku terjerit sedikit (auta)
 Cerita ni best, sedih.. 
Aku bagaikan ditarik-tarik untuk menonton lebih serius cerita ini.

Ternyata apa yang dimomokkan oleh kak aku nyata tidak mengecewakan. Walaupun kak aku ni jenis hampeh  tak layan cerita feeling-feeling nih, dok mengutuk aku je memanjang. (Jangan marah ti). Hehe. Kisahnya apabila seorang lelaki biasa yang pandai mencipta lagu dan ingin menjadi penyanyi terkenal. Perangainya yang slumber membuatkan penduduk senang hati dan percaya lelaki ini boleh menjadi penyanyi yang terkenal walaupun ada sesetengah pihak kurang senang dengannya. Lelaki ini tak ingat watak dia (Aamir Khan) disukai ramai gadis tetapi hanya seorang yang dia tertarik iaitu Kiran (Manisha Koirala). Kiran kagum dengan kebolehan lelaki ini. Lantas suruh lelaki tersebut mengajarnya untuk beryanyi dengan superb! Akhirnya mereka jatuh cinta dan berkahwin. Kiran menjadi sangat popular.

Kiran merupakan seorang keluarga berada berbanding dengan lelaki itu. Mereka dikurniakan seorang anak yang bijak bernama Sonu. Klimaks cerita ini bermula apabila Kiran bertindak lari dari rumah kerana tidak tahan dengan kemiskinan kesusahan suaminya. Dia meninggalkan anaknya dan suaminya hampir 2 tahun. Setelah itu, Kiran muncul dengan niat ingin menuntut hak penjagaan ke atas Sonu. Eh, kejap-kejap. Cerita dia lebih kurang Sehangat Asmara laa kan. Hikkss.. Tang bahagian ingin menuntut hak anak. Cuma bezanya yang Sehangat Asmara si suami ingin menuntut hak! Sempat lagi aku relate cerita.

Lebih menyakitkan lagi, hak penjagaan anak ditutut di mahkamah. Disinilah kesedihan demi kesedihan tercipta. Meleleh selak air mata aku. Huhuhuuuhuu. Kenapa dari dulu aku tak tengok citer camni? Oh okey. Cerita ni sekitar tahun 1995. Aku baru sekitar 3-4 tahun. Kalau tengok pon, memang tak ingat lah kan. Kalau citer Maan aku da besaq la sikit. Ingat sampai la ni lagi. Hihi. Lupa plak nak gitaw, aku ni mang peminat no.1 hindustan. Dulu la zaman nak meningkat remaja dolu2. Kalau la ni, jangan harap la. Cerita skang lebih daripada mengarut. Da nak macam omputih dah! Last aku layann cerita hindustan ni, bila pelakon Kareena Kapoor tengah hot2 naik selepas kakaknya Karishma Kapoor top waktu dahulu. So, kalau citer hindustan dok tayang la ni, yang selected ja yang akan ditonton oleh aku. Haha. bajet produser sat nohh.. Eh ! Korang perasan tak yang dalam cerita baik drama ka, filem ka, telemovie ka, apa2 ja lah, mesti ada gandingan pasangan yang ideal. Kalau citer hindustan dulu yang aku tao la kan  :

1.  Karishma Kapoor <3 Salman Khan
2. Aamir Khan <3 Manisha Koirala
3. SRK <3 Kajol
3. Arjun Rampal <3 AKU (Haha, pa ra alip sin nun) Muntah cacin kerawit ~

Dulu laa. La ni zaman k-pop plak~ Ahakss

Okey stop ! Sebelum aku melalut ntah hape-hape. Btw, nak tahu tak ending citer Akele Hum Akele Tum? Apa terjadik pada Aamir Khan dalam citer ni?? Hak penjagaan diberikan kepada siapa? Bagaimana pula dengan Sonu? Ikuti filem yang menyentuh jiwa  dan perasaan ini.

Tonton lah di youtube (kalau ada). Hehe. Aku pon drop by je tengok kat tb ( TV2 ) tadi.
Ini aku kongsikan sedikit lagu dia yang super duper sedih + sob sob sob. Jom layan. Lirik pon dah ada. :)

                                                           Akele Hum Akele Tum

--MALE--
Akele hum, akele tum
Jo hum tum sang hain to phir kya gham
Tu mera dil, tu meri jaan

--CHILD--
Oh I love you Daddy

--MALE--
Tu maasoom, tu shaitaan
--CHILD--
But you love me Daddy

--MALE--
Tu mera dil, tu meri jaan

--CHILD--
Oh I love you Daddy

--MALE--
Tu maasoom, tu shaitaan
--CHILD--
But you love me Daddy

--MALE--
Yun to hai tu nanha sa
Hai magar guru sab ka
Aur issi sharaarat se
Dil jigar hai tu sab ka
Kehne ko hai yun to hazaar
Koi magar tujhsa kahan
Akele hum, akele tum
Jo hum tum sang hain to phir kya gham
Tu mera dil, tu meri jaan

--CHILD--
Oh I love you Daddy

--MALE--
Tu maasoom, tu shaitaan

--CHILD--
But you love me Daddy

--MALE--Maan lo kal jo yeh saari duniya
Saath mera nahin degi
Kaun hai phir meri manzil ka hamsafar

--CHILD--
Main hoon Daddy

--MALE--
Aaj lage kitna haseen
Apna jahan, apna sama
Akele hum, akele tum
Jo hum tum sang hain to phir kya gham
Tu mera dil, tu meri jaan

--CHILD--
Oh I love you Daddy

--MALE--
Tu maasoom, tu shaitaan

--CHILD--
But you love me Daddy

--MALE--
Tu mera dil, tu meri jaan

--CHILD--
Oh I love you Daddy

--MALE--
Tu maasoom, tu shaitaan
--CHILD--But you love me Daddy - 3



                                                      Raja ko rani se pyar ho gaya



Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya
Pehli Nazar Mein Pehla Pyaar Ho Gaya
Dil Jigar Dono Ghaayal Hue
Teere Nazar Dil Ke Paar Ho Gaya


Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya
Pehli Nazar Mein Pehla Pyaar Ho Gaya
Dil Jigar Dono Ghaayal Hue
Teere Nazar Dil Ke Paar Ho Gaya

Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya

Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya
O, Raahon Se Raahein, Baahon Se Baahein
Milke Bhi Milti Nahin


Ho, Hota Hai Aksar Armaan Ki Kaliyaan
Khilke Bhi Khilti Nahin


O, Phir Bhi Na Jaane Kyoon Nahin Maane
Phir Bhi Na Jaane Kyoon Nahin Maane
Deewana Dil Beqaraar Ho Gaya
Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya


Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya
Rani Ko Dekho, Nazrein Mili To
Aankhein Churaane Lagi


Ho, Karti Bhi Kya Voh Sar Ko Jhukaake
Kangana Ghumaane Lagi


O, Raja Ne Aisa Jaadu Chalaaya

Raja Ne Aisa Jaadu Chalaaya
Na Karte Karte Ikraar Ho Gaya


Raja Ko Rani Se Pyaar Ho Gaya
Pehli Nazar Mein Pehla Pyaar Ho Gaya

Dil Jigar Dono Ghaayal Hue
Teere Nazar Dil Ke Paar Ho Gaya


Pesanan Bufy : Apa yang kurang dari aku. Seperti cth : Lirik Akele Hum Akele Tum, ada part yang aku   cut  tuh. Takut ada yang salah faham. Apa yang aku faham dan aku carik maksudnya(bersesuain dengan lirik), "tu shaitaan" adalah nafsu yang jahat, sebab itu anak dia jawap balik, Janji ayah sayang saya walau nafsu mazmumah itu ada. Faham tak> 
Hoh, Tak faham. Ok fine. . . Out


^..^

2 comments:

  1. tolongggg arrrr.....kt cni pon nk cite hindi...huhuhu...:P

    ReplyDelete
  2. Hahaha..ni baru ckeyt.. Sblom ni ta pena tgok pon~ knapa la i tataw pon dlu ad cita niyhh..yaty kata bes~ hehehh

    ReplyDelete