Apr 2, 2015

Gst oh gst

Oh gst! Sementelah perlaksanaan gst semalam, rata2 rakyat berkongsi rasa tidak puas hati..

Tak kurang jugak aku. Sebelum gst pon, aku dah rasa terbeban sebab harga barang naik..

Bila beras 5kg - almost RM 20.00..

Haiiyookkkk

Dulu harga beras 5 kg, rm15 xsampai bg jenama tuuuu.. Haishhh.. Yang bestnye
Esok tu ak g jusco, harga rm16++ je..

Arghhh stres!  Sebab dah terbeli beras kat pasaraya yang kononnya murah, tapi tidak untuk certain brg.

Oh, btw, gst aku yg pertama adalah semalam 1 April..

Parking Jelatek. Tapi still ok, harga tak naik. Harga turun. .

Tapi include gst, harga sama jugak..

:))

So far, aku tak berani beli makanan berbungkus lagi (yang kena gst) ..

Sebab harini puasa. .
Semalam saving..  Hikss

Takut tapi kena jimat berbelanja...

No choice.. 

Selamat berjimat cermat semua.
^_^

Last but not least, I tak happy pon dengan gst.. Yang kaya makin kaya, yang miskin makin miskin.. Sebab beban tax akan ditanggung pengguna.
Peruncit, pemborong, pengilang semua dapat claim balik kat kastam..

Haihh.. Dah baca buku 'fahami gst' pon still rasa tak puas hati jugak. Bukankah membaca itu amalan mulia?  Hahahahahahahaha

K bye.. Continue kerja.. ^_^

No comments:

Post a Comment