Apr 6, 2015

Hiking - Kembara Hills

Memandangkan dah tak hiking almost 2 years, die punye pancit die,,  terasaaaaaa sangat..
Tapi alhamdulillah, berjaya jugak, so far ok lahh..
Bukit Kembara je pon.. Hikkss.. Ni kira macam first time hang out dengan officemate!
Hashtag bujang dan juga gegurlzzzz.. Hahahahha..
Nak repeat hiking,  tapi bukit lain lah pulakkkk..
Btw, sebelum ni tak pernah naik bukit sekiranya takde orang ajak.. Dan kalau ada orang ajak, tengok timing lahhh ^_^

So far aku penah hiking,  3 bukit je..
1. Lepoh
2. Broga
3. Kembara (latest)

Hahaha.. Kira bukan kaki hiking pon, tapi demi tujuan nak fit, haruslah ku gagahi juga... Kekekekekeke..
Plus, so borrrinnggggg hidup bujang ni..
Eh.. Single.. 
Oh ya.. Btw kalau bukit kembara ni, aku boleh bagi 5 bintang dari 10. Benchmark aku lepoh.. Sebab lepoh ohsemmmm gile kottt ade waterfall (aku pegi 2012 ke 2013) .
So,
Lepoh 8/10
Broga 6/10
Kembara 5/10
.. Bukit Kembara sesuai bagi yang baru mula nak naik bukit.. Baru nak berjinak2 gittooohhh..  -.-'
Sangat sekejapnye iyyyewwww pon nak naik.. Takes around 20 minutes nak sampai puncak.
Kitorang naik 8.20, sampai puncak 8.40, lagi 10 minit turun balik ke bawah, ada tasik.. Tasik die macam dull sikit. Tapi pemandangan still cantik!
Ramai org jog kat situ. .
- Hari cuti harus diisi dengan sesuatu yang berfaedah.. Hikkssss




Teka ini ape? Bukan daun yerrr.. Ya Allah! Indahnya ciptaan Allah :)




Ni time dah sampai puncak.. Sebelum naik, teroihh semangat, xdan nak ambik gambaq..



Gurlzzzzzz





Selfie muka sebesar gedebukkk! Hahahaha..




Konon nak fittttssszzzzzzz?? Belom sempat lemak terbuang, pi makan cendoiiiii  -.-'





Tak cukup dengan cendoiii, pi makan pasemboqqqq sotonggggg.. kakakakkaka..

Diet yang hampehh.. 

-.-'


:: Oh yaa, ini suma gambar dari fon je, yang gambar pemandangan suma dalam kamera K. Ed.. K. Ed!!!!!! Mana2 mana gamborrrrrrrrr??

alhamdulillah, berjaya. . any hiking that you want to suggest??

Drop your comment, gittoohhh



1 comment:

  1. wahhhh lepas ni boleh la sy ajak g G.Tahan pulak yerrr ;p

    ReplyDelete