Nov 14, 2013

Lagi Hitam lagi belajar banyak -.-

Alhamdulillah...

Konvo dah habes, sekarang mood kena beralih untuk sambung belajar lagi. Plus, sekarang ni baru je habis fieldwork. Tak sangka dapat melalui semua ini. Hee. Walaupun pelbagai onak dan duri dilalui, terutama bersama2 rakan2 sekumpulan yang sangat membantu, serta pensyarah dan rakan2 semua. (Dah macam ucapan dah.. adoi)


Berjaya juga melalui semua ini.. Bayangkan merton (hammer) yang pakai untuk kaedah seismik berjaya aku angkat dan ketuk! Aww.. Macam terharu la jugak. Ekekekeke.. Aku terharu? Yaww.. Apa2pun, aku berjaya melawan 'fear factor' aku. Terutamanya tragedi pacat pada hari pertama di field. Kikikikiki.. Bak kata group aku, biarin mereka memandang enteng diri kita. Kikikiki. Whatever it is, fieldwork berlalu dengan jayanya dan rakan coursemate semua selamat belaka. Fieldwork dah habis, report? -.-


Last but not least, aku harap aku dapat membahagikan masa aku dengan baik, disamping menjaga hubungan aku dengan Allah, masa belajar aku harap dapat dipertingkatkan. Plus, masa berblog dioptimumkan.. >..<









tengok! Kemghelitan (kehitaman) terserlah! =P 


Fieldwok kali ini, nak memantapkan lagi disamping fieldwork ini merupakan final year exam untuk salah satu course. 10 hari wey.. Habis cuti midsem..  :')

Btw, hanya 5 kaedah geofozik yang dilakukan. Meh aku ringkaskan apa kaedah2 nya:-

 Imaging (1st day method, dah dapat pacat :P )
 graviti
magnet
seismik (ini yang mencabar! hammer seberat 1/2 kilo aku mungkin -.-')
VES


 Fieldwork2 juga, solat jangan dilupa..


 bas yang sangat setia mengambil para penumpangnya.. Ngee






Disebabkan tempat fieldwork ni terlau indah ciptaan-Nya, maka gambar2 manusia tidaklah banyak. Terutama gambar tuan punye belogss.. (Padahal, taknak letak, sebab sunburn atau oghang utaqa cakap hitam meghelit!! ) Ouchhh.. -_-'



Last but not least, best fieldwork ini, nak2 belajar benda baru. Of course excited. Okay. Semoga beroleh manfaat :')


p/s : Sesiapa nak hitam meghelit, tahan adventure, suka pacat =.= digalakkan untuk further master geofizik.. Kikikiki..

No comments:

Post a Comment