Nov 20, 2013

Langkawi Island


Nak tahu bagaimana aku boleh terlepas ke Pulau Langkawi, tolonglah baca entry ni.. Hehe. Sia2 tau kalau pergi Langkawi tak jenjalan mana2. Satu soklan dari kawan aku kat Langkawi ni apa yang best? Aku jawap, kat sini semua tempat boleh melancong. Nampak tak betapa tak ruginya kalau korang pergi Langkawi? Hehe. Dah la hotelnye yang tak berapa mahal, pastu celik2 mata, korang nak pergi shopping terus pon takde masalah ^.^

btw, hotel aku kat Kuah. Memanglah celik2 mata, boleh terus shopping. Mihiihihihi..
Kitorang jalan kaki je nak gi Pekan Kuah. Around 3-4 km je. Pasal shopping, haruslah sanggup jalan walau jauh sikit. Sikit je pon -.-






Coklat yang menjadik feberetku  kini


First day kat mall di Jeti 

Beli2, gamat ada, sabun ada, bla bla bla

Ni je la yang aku beli kat Rojam..

Mahsuri

Comel tak kite2 ni haaaa >,<

Sapa pandai cuba teka benda pa?




-,-

Semangat nak naik Gunung Raya ni.. Agak2 sampai tak kitorang kat puncak?


Ni dah kenapa peluk2 ni? >,<

Haruslah sampai


Haruslah sampai Gunung Raya. Sejuk nya angin sepoi2 bahasa yang sungguh asyiiikk!

gadis2 ^_^

>_<







Overall, dalam sehari saja di Langkawi, around 9 tempat yang berjaya kami terokai.. Hee..

Kolam air panas
Pantai Chenang
Muzium Kraftangan
Makam Mahsuri
Pantai (lupa nama)> kena tengok peta balik -.-
Pekan Kuah (Shoppinkkkk)
Gunung Raya
Kilang Gamat
Cable Car
etc..

Itu baru sehari taw, kalau berhari2 jalan, rasa dah boleh hafal terus peta Langkawi, tak payah tengok peta lagi dah kalau nak jalan :P


btw, hari terakhir kat Langkawi, sempat la pergi Mall yang jual pinggan mangkuk.. Walawey! Berpinar2 mata tengok! Dah la murah, pastu rasa nak beli semua. Aku yang tak tersenarai nak beli barang2 dapur ni pon, terbeli. Sempat la grab 2-3 barang untuk mak aku dan bakal mak mertua. -.- Ala, barang biasa je. Hee. Yang best kawan aku ni la, dia nak buat persiapan kahwin, tu yang aku gila tengok dia beli barang macam2. Okay! Pasni kalau aku plak yang nak kahwin, aku nak jugak gi borong kat Langkawi :P

No comments:

Post a Comment