Oct 17, 2013

Bengkel Sehari bersama Nur

Finally.. I joined ^^..  A lots of tips I got from that bengkel.. Antaranya adalah Tutorial shawl Suci by Yatt Hamzah.. Terpaku aku bila Yatt pakaikan shawl untuk aku..Yatt sangat peramah dan ayu gitu..
Bengkel ini sebenarnya pada bulan Jun tetapi ditunda pada Oktober.. Alkisahnya macam ini., Sebenarnya memang nak join tetapi memikirkan bulan Jun haritu aku teramatlah busy dengan presentation (viva) FYP.. Pastu dengan nak final exam, lalu aku melupakan hasrat aku untuk join.. Last, bila majalah Nur tunda bengkel ini ke bulan 10, aku pon fikir untuk join.. Dalam awal September aku pun mengambil keputusan untuk join.. ^_^


Yang bestnya, dah la Yatt buat tutorial pasangkan shawl untuk aku dan 5 orang peserta yang lain, pastu kitorang siap dapat shawl Suci by Yatt Hamzah lagi.. Pastu akhir sekali, dapat hadiah dari penaja. Aku dapat dari The Pink Dress Co.. Tq sis Farah for nice and beautiful dress! I like it ;-)
Pastu karangkraf bagi pulak borang langganan majalah Nur secara percuma selama 3 bulan.. Huyyoo..
Tak cukup dengan itu, ada goodies bag dari Karangkraf plak. Dalam beg ada macam2 pulak. Majalah Nur, dan banyak lagi. Tak sempat aku nak tengok lagi.. -_-'


Overall, aku sangat puas hati.. Hee.. Berbaloi sungguh dapat join bengkel ini. Lagipun semua wanita2 belaka.. So, sangat santai dan berkongsi tips yang wanita perlu tahu. Tips kecantikan dalaman dan luaran, etika pelbagai, gaya tudung yang sesuai dengan diri dan macam2 lagi oleh Puan Yasmin Sidek. Even aku tak menepati tema majlis.Huhuhu. Takder baju. Hoho. So, main rembat je baju mana ada, baju kenduri kahwin untuk abang2 aku. Hii. Actually, tema bengkel Sehari bersama Nur kali ini adalah 'Pink and Blue'. Aku pakai white and pink! Ngeh ngeh ngeh :P
 Neves tao aku di sebelah Sis Yatt ^^


Keenam2 orang yang bertuah bila Sis Yatt pakaikan shawl. Tanteks kan shawl ni semua? May look here!






Sesi terakhir >> bergambar <<

Pelbagai hadiah dari penaja yang kami dapat. Aku sangat bertuah sebab dapat dress dari salah satu penaja. Penajanya adalah The Pink Dress Co (Link) . Walaweyy. Shantek! tao dress dia. Dapat free lagi. Melepas la korang tak join bengkel ni. Dah la dapat tips banyak, pastu dapat plak macam-macam. Kalau korang menyesal, lepas ni join lah yer bengkel yang NUR anjurkan.. :)



Inilah dress yang aku dapat dari penaja The Pink Dress Co. So elegant and polite :D
Apa lagi? Go to their page. Tak beli pon, cuci2 mata, nanti dah berkenan, belilah yer! ^__^

Last but not least, don't forget to buy 'Majalah Nur' edisi November '13 yer.. ^__^







2 comments:

  1. Bestnye dapat pegi event Nur.. Suke tema pink & blue :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. best sangaat.. Banyak tips yang dapat.. Bolehlah fatin join, Nur banyak juga wat event/bengkel setiap tahun.. :)

      Delete